Hva er loddetemperaturen du forfølger?

I de fleste tilfeller er den største faktoren som påvirker levetiden tilloddeboltspissen er loddetemperaturen.

Før den formelle implementeringen av RoHS-regelverket (restriksjoner på farlige stoffer) 1. juli 2006, tillates bly i loddetråd.Etter det er bruk av bly (og relaterte stoffer) forbudt bortsett fra følgende utstyr og prosesser: medisinsk utstyr, overvåkings- og deteksjonsutstyr, måleinstrumenter og utstyr, spesielt i militære og romfartsfelt, inkludert bilsensorer (bilkontrollsystemer og kollisjonsputeprodukter) ), jernbanetransportindustri, etc.

Den vanligste blylegeringstinntråden er preget av et smeltepunkt på ca. 180 grader.Smeltepunktet for vanlig blyfri legert tinntråd er omtrent 220 grader.Temperaturforskjellen på 40 grader betyr at for å gjennomføre en tilfredsstillendeloddetinnfelles på samme tid, må vi øke temperaturen på loddestasjonen (hvis loddetiden økes, er det lett å skade komponentene og PCB-kortet).Økningen av temperatur vil redusere levetiden til loddeboltspissen og øke oksidasjonsfenomenet.

Følgende figur viser effekten av temperaturøkning på levetiden til loddeboltspissen.Med 350 grader som referanseverdi, når temperaturen øker fra 50 grader til 400 grader, vil levetiden til loddeboltspissen halveres.Økning av driftstemperaturen til loddeboltspissen betyr at levetiden til loddeboltspissen reduseres.

Generelt anbefales loddetemperaturen til blyfri loddelegering å være 350 ℃.Men for eksempel, fordi størrelsen på 01005-monteringsenheten er veldig liten, anbefaler vi en 300-graders loddeprosess.

Viktigheten av nøyaktighet

Du bør sjekke arbeidstemperaturen til loddestasjonen regelmessig, noe som ikke bare kan øke levetiden til loddeboltspissen, men også unngå overdreven temperatur eller lavtemperaturlodding ved lodding av produkter.

ZD-928-Mini-Temperatur-Kontrollert-Loddestasjon

 

Begge kan forårsake problemer under lodding:

·For høy temperatur: mange trente operatører vil tro det er nødvendig å øke loddetemperaturen for å gjøre opp for problemet når de finner ut at loddet ikke kan smelte raskt.Men å øke temperaturen vil gjøre temperaturen i oppvarmingsområdet for høy, noe som vil føre til forvrengning av puten, for høy loddetemperatur, skade underlaget og loddeforbindelsene med dårligere kvalitet.Samtidig vil det øke oksidasjonen av loddeboltspissen og forårsake skade på loddeboltspissen.

·For lav loddetemperatur kan føre til for lang oppholdstid i loddeprosessen og dårligere varmeoverføring.Dette vil påvirke produksjonskapasiteten og kvaliteten på kalde loddeforbindelser.

Derfor er nøyaktig temperaturmåling avgjørende for å oppnå preparatloddetemperaturen.


Innleggstid: 18-apr-2022